Rehabilitering

De flesta smärtor i nacke, axlar, rygg, höft, knä och fot är muskulära och skapar mekaniska problem som oftast enkelt kan åtgärdas med rätt diagnos, behandling, aktiveringsövningar och styrketräning. Idag är de flesta människor dysfunktionella och har hämmade muskler, kompensatoriska rörelsemönster, nedsatt rörlighet och styrkeobalanser. Ju mer du belastar en kropp som inte fungerar desto mer besvär får du.

Jag rehabiliterar alla besvär, smärtor och skador som är muskulära. Jag åtgärdar statiska överbelastningar som orsakar ömmande muskelfästen. Jag korrigerar styrkeobalanser och behandlar spända muskler som orsakar nedsatt rörlighet, hållningsfel och kotlåsningar.

Jag behandlar och åtgärdar orsaker. Jag använder en unik rehabiliteringsmetod i fem steg:

1) Jag testar dina musklers funktion och ställer diagnos med funktionell anatomi som grund.

2) Jag använder djupgående behandlande massage för att återställa hämmade musklers funktion vilket gör dem fräscha och arbetsvilliga igen.

3) Jag använder aktiveringsövningar för att reaktivera de muskler som har varit hämmade vilket gör dig rörligare och dina muskler träningsbara.

4) Jag använder djupgående behandlande massage för att avlägsna slaggprodukter från de muskler som har kompenserat vilket gör dig symptomfri, smärtfri, mjukare och rörligare.

5) Jag använder styrketräning för att återställa styrkan i de muskler som har varit hämmade.

Jag rehabiliterar elitidrottare och motionsidrottare med symptom som diskbråck, ryggskott, ryggsmärtor, anterior femoral glide syndrom, höftsmärtor, piriformis syndrom, falsk ichias, sports hernia, ljumskskador, muskelbristningar i hamstrings, muskelbristningar i quadriceps, löparknä, inflammation i knäskålssenan, knäsmärtor, hälseneinflammation, inklämning i axelleden, simmaraxel, whiplash skador, nackspärr, nacksmärtor, spänningshuvudvärk, tennisarmbåge och golfarmbåge.

Jag använder en metod för att aktivera sätesmusklerna och de djupa höftböjarmusklerna som är så effektiv och ger så snabb effekt att mina klienter tycker att jag gör under med dem på kort tid. Läs mitt blogginlägg om rumpaktivering.

Jag har rehabiliterat friidrottare, löpare, cyklister, triatleter och fotbollsspelare. Jag har rehabiliterat allsvenska fotbollsspelare med ljumskskador, löpare med löparknä, cyklister med piriformis syndrom, simmare och kroppsbyggare med axelproblem och triatleter och styrkelyftare med ryggproblem. Jag är känd för att rehabilitera de ”omöjliga” fallen och för att göra en stor skillnad på kort tid. Glöm oändligt tråkig och oändligt lång rehab. Mitt mål är att du ska märka skillnad efter det första besöket hos mig.

Låt inte dina besvär, smärtor och skador vara obehandlade, hindra dig i din träning och i ditt idrottsliv eller arbetsliv och vardagsliv samt minska din livskvalité. Jag ger dig rätt behandling och hjälper dig med rätt träning så att du blir rehabiliterad på kortast möjliga tid. Boka tid för rehabilitering med mig idag.

Kommentera